Met wie mag ik in de auto - en hoe zit het met een kuchscherm?

Met wie mag ik in de auto?

Algemeen; informatie over kuchscherm in de auto of taxi

Je mag een doorzichtig scherm aanbrengen tussen de voor- en achterbank ter voorkoming van virus verspreiding. Een kuchscherm is echter niet verplicht. Dat was voor 1 juli 2020 het geval en na 1 juli 2020 ook. Dit heeft o.a. te maken dat nog veel van de kuchschermen van plexiglas zijn en niet zijn goedgekeurd. Het merendeel van de taxi’s gebruikt echter wel kuchschermen omdat deze bijdragen aan de bescherming van chauffeur en passagier. Autoflexscherm is niet van plexiglas maar van flexibel transparant tentfolie van Karsten Tenten B.V.

Lees ook het onderzoek: Autoflexscherm versus plexiglas scherm in deze blog

Bestel hier het kuchscherm van Karsten Tenten B.V.

Vanaf 1 juli geldt:

In de auto (en ander privévervoer) geldt: een mondkapje wordt geadviseerd wanneer meerdere mensen in één auto reizen en zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. Het is een advies. Er kan dus geen boete volgen als je geen mondkapje draagt. Maar we raden het wel sterk aan.
Zo zorgen we er samen voor dat het virus zich niet weer kan verspreiden en dat we deze vrijheid kunnen behouden.

Mag ik met meer dan 2 personen waarmee ik geen huishouden vorm in een auto zitten?

Ja, dat mag. Wel wordt geadviseerd op bij meerdere mensen in de auto waarmee u geen huishouden vormt, een mondkapje te dragen.

Tot 1 juli geldt:

  • Het is onverstandig om met twee mensen uit verschillende huishoudens in een auto te zitten als je onderling niet 1,5 meter afstand kan houden.
  • Je kunt een boete krijgen als je met 3 of meer mensen in een auto zit, als je niet 1,5 meter afstand kunt houden.
  • Je mag wel een doorzichtig scherm aanbrengen tussen de voor- en achterbank. Niet tussen de voorstoelen. Het scherm mag het zicht van de bestuurder niet belemmeren.
  • Je mag als volwassene kinderen van 12 jaar en jonger vervoeren, bijvoorbeeld naar hun sport. Er mag niet nog een andere ouder mee als deze niet tot jouw huishouden behoort.
  • Als jij belangrijke zorgtaken hebt, mag je deze regels overtreden. Je mag dus je moeder, oma of zorgbehoevende buurvrouw naar de dokter brengen of meerijden met een gehandicapt kind dat ook onderweg zorg nodig heVragen over afstand houden

We houden het virus alleen onder controle als we 1,5 meter afstand houden. Hier zijn vanaf 1 juli een paar uitzonderingen:
Uitzonderingen op de 1,5 meter afstand

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden van volwassenen.

Er gelden ook uitzonderingen voor:

  • Hulpbehoevenden en hun begeleiders.
  • Kappers, masseurs en instructeurs in lesauto’s.
  • Sporters, acteurs en dansers

Lees het bron bericht op: Politie site

Bestel hier het kuchscherm van Karsten Tenten B.V.