Praktische tips voor het veilig gebruik van het Karsten anti Corona kuchscherm in auto

Het beschermende kuchscherm Autoflexscherm draagt enerzijds bij aan daadwerkelijke fysieke bescherming maar anderzijds ook aan het gevoel van bescherming en veiligheid. Beide factoren spelen mee bij chauffeurs en passagier om wel of niet gebruik te maken van vervoer met de auto van A naar B. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, huisarts of een belangrijke bijeenkomst.

Door de overheidsbeperkingen en de angst voor de kans op besmetting wordt het echter niet makkelijker om met een ander op pad te gaan en iemand ergens heen te vervoeren.

Hoewel het scherm niet verplicht is gesteld door de RIVM draagt het als hulpmiddel zeker bij aan betere bescherming. Mits men een aantal praktische afspraken met elkaar maakt voorafgaande aan de autorit. Daarom een aantal tips voor chauffeur en passagier bij het gebruik van het Autoflexscherm.

Tips

 • Chauffeur; monteer het scherm vooraf volgens de handleiding.
 • Chauffeur; laat je passagier achterin plaats nemen.
 • Chauffeur; doe de autodeur voor je passagier open en weer dicht; als een echte chauffeur.
 • Passagier (organisatie of bedrijf); maak het scherm weer schoon met warmwater en wat zeep. Laat het scherm optioneel een bepaalde periode in quarantaine. Bijvoorbeeld 72 uur.
 • Passagier; raak de deurgrepen (bij voorkeur) niet aan.
 • Passagier; raak het Autoflexscherm niet aan gedurende de autorit.

Daarnaast heeft de chauffeur en de passagier te maken met een aantal algemene basisregels wat betreft autorijden met een ander persoon. Een ander persoon is een persoon die geen gezinslid of huisgenoot is.

Basisregels

 • Rijdt niet onnodig samen met iemand anders dan een persoon uit je gezin of eigen huishouden.
 • Houdt altijd 1.5 meter afstand.
 • Rij maximaal met één ander persoon in de auto. Eén persoon voor en één persoon achter in verband met de 1.5 meter afstand. Je kunt hier geen boete voor krijgen.
 • Het Autoflexscherm is een extra hulpmiddel wat bescherming biedt aan bestuurder en passagier. Alle andere regels zijn ook van toepassing.
 • Een scherm in de auto is geen verplichting of regel vanuit het RIVM of vanuit de overheid. Er is nu nog geen definitief oordeel gevormd over de mate van bescherming en gebruik. Net zoals bij mondkapjes.
 • Wat betreft autoveiligheid; de RDW voert op dit moment onderzoek uit en schat informeel in dat een zacht scherm zoals het Autoflexscherm eerder in aanmerking zal komen voor goedkeuring dan een hard scherm. Het oordeel over veilig gebruik en risico’s ligt daarom tot die tijd bij de autobestuurder zelf. Overleg bij twijfel met je organisatie, de mening van je passagier of desnoods met je verzekeringsmaatschappij en maak een eigen afweging. Net zoals je doet bij het vervoeren van bepaalde bagage in de auto.

Wil je gebruik maken van het Autoflexscherm dan kun je deze bestellen via Karsten travelstore.

Bestel hier het kuchscherm van Karsten Tenten B.V.

Autoflexscherm is voor particulieren, taxi professionals en organisaties zoals zorginstellingen of organisaties die gebruik maken van vrijwilligers.